Sophia Healing & Reading

Bloesemtherapie

Bloesemtherapie, is een zeer verfijnde na­tuur­lijke ge­neeswijze.

De therapie bestaat uit energetische remedies, die gemaakt worden van de bloesems van (wilde of biologisch ge­teelde) planten, bomen of struiken. Er wordt gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem.

Zij richten zich op de gezondheid in een bredere betekenis, met een erkenning van de relatie tussen lichaam en geest. Omdat zij geen materieel bestanddeel bevatten, zijn bloesemremedies geen chemische middelen of medicijnen. Zij kunnen het beste omschreven worden als katalysators die een vormende of etherisch beeld bevatten van de gebruikte plant. Ze werken niet zoals een chemisch medicijn, buiten je eigen wil om, maar het unieke van bloesemremedies is dat ze je bij de hand nemen, je inzichten geven en je nieuwe stappen laten zetten, met jouw eigen keuzes en op het moment dat jij er aan toe bent.

Elke bloesemremedie vertegenwoordigt een speciaal archetypisch (naar oorspronkelijk model) patroon dat correspondeert met menselijke persoonlijkheidstrekken, emoties, zienswijzen en levenslessen. Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens, dier of mineraal unieke kwaliteiten bezit. Door het gebruik van bloesemremedies leer je deze unieke kwaliteit eigen te maken.

Ze worden ge­bruikt bij ge­moedsgesteld­heden of emoties die uit even­wicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdu­rende angst, je levens­kracht en vitaliteit aan­tasten.

Deze geneeswijze gaat er vanuit dat bijvoorbeeld angst, geen angst is, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen de angst niet weg, maar helpen je de weg te wijzen en het in­zicht te geven hoe je je moed weer kunt ont­wikkelen. Wanneer je geest in even­wicht is gebracht kan eventueel ook het lichaam zich­zelf weer op natuurlijke wijze her­stel­len.